28 Kasım 2015 Cumartesi

Pankek Pastacıkları

Herkese musmutlu haftasonları diliyorum. Çokk güzel çok eğlenceli günler geçirin inşallah hepiniz. Beni sorarsanız ben evde oturup hazırlık yapmakla meşgul olacağım misafirlerimiz için. Gerçi benim için en eğlenceli şeylerden birisi de bu ya :) neyse şimdi gelelim tarifimizee. Hem pratik hem de şahane bir tatlı isterseniz mutlaka tarif defterinizde bulunması gereken bir tarifimi anlatacağım bugün size. Adı pankek pastacıkları olsun dedim çokta güzel oldu :P öncelikle malzemeleri verelim;

Pankek için;

🌼 2 adet yumurta
🌼 2 yemek kaşığı şeker
🌼 1 su bardağı süt
🌼 1.5 su bardağı un
🌼 1 paket vanilya
🌼 1 paket kabartma tozu
🌼  veee tatlımızın yıldızı 1 çay kaşığı tarçın

İçi için;

🌼 1 paket krem şanti
🌼 kahvaltılık çikolata
🌼 muz

Gelelim yapılışınaaa.. Öncelikle pankekimizi hazırlayalım. Bunun için yumurta ve şekeri çırpıyoruz ardından sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kalan malzemelerimizi de ekledikten sonra hiç topak kalmayana kadar karıştırıyoruz. Tavamıza çok az sıvıyağ döküp pankeklerimizi önlü arkalı pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Pankeklerimiz soğurken bizde boş durmuyoruz tabiki  krem şantimizi hazırlıyoruz. Yarım su bardağı sütle çırparsanız daha kıvamlı olacağı için daha tok durur tatlınızda. Krem şantimizi hazırladık muzumuzu doğradık çikolatamızı hazırladık.. Geçiyoruz diğer aşamaya.

Pankeklerimizr kahvaltılık çikolatamızı sürüp üzerine 1 adet muz dilimini yerleştirdik.

Daha sonra pankeklerimizin üzerine krem şantimizi sürüp diğer pankeklerimizin üzerine koyduk ve tekrar bir dilim muz koyduk üzerlerine.

Veee en son olarak tekrar pankek koyduğumuz tatlımızın üzerine son kez muz dilimimizi koyup şiş geçiriyoruz ve dilediğimiz gibi süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun hepinize,  sevgiyle kalın 🙏

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder